Світовий банк допомагає Україні побудувати інклюзивну економіку під час пандемії

17 сен, 16:30

Світовий банк допомагає Україні розробляти довгострокові рішення, які дозволять побудувати більш сталу та інклюзивну економіку під час пандемії. Про це заявив регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі, передає УНН.

“Ми прагнемо захистити людський капітал під час пандемії та створити підґрунтя для більшого вдосконалення людського капіталу в постпандемічну еру”, — сказав він.

За його словами, загальний обсяг поточних проектів, спрямованих на сприяння людському розвитку, що реалізуються за підтримки Світового банку, становить 800 млн доларів, до червня 2021 року планується надати ще 500 млн доларів.

Зазначається, що у галузі охорони здоров’я Світовий банк допомагає розвивати послуги для людей з неінфекційними захворюваннями шляхом покращення якості надання медичних послуг у лікарнях, у тому числі завдяки модернізації відділень екстреної допомоги та інсультних відділень, а також шляхом проведення тренінгів для тисяч українських лікарів.

“У відповідь на Covid-19 Світовий банк також зміцнює потужності для проведення тестів. Великий проект соціального захисту забезпечує соціальну допомогу для найбільш незахищених верств населення, а також сприяє покращенню соціальних послуг. Для захисту людей від фінансових труднощів під час пандемії Covid-19 додатково розширюється кількість людей охоплених соціальною допомогою та обсяги виплат. Новий проект у галузі вищої освіти, який зараз перебуває на етапі підготовки, створить кращі умови для набуття випускниками навичок, необхідних для отримання хорошої роботи, і водночас відповідатиме потребам, що виникли в умовах пандемії. Це відбудеться завдяки новому оснащенню вищих навчальних закладів, які зможуть проводити дистанційне навчання. Також посилиться диджиталізація галузі освіти загалом”, — повідомили у прессслужбі Світового банку.

Як повідомляв УНН, у Світовому банку пояснили важливість інвестування в освіту та здоров’я.

Наталія Затуливітер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/246981.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua