Джордж Сорос знає, як покращити життя в Україні

09 ноя, 09:45

Міжнародний фонд «Відродження» розробив спеціальну програму, щоб наблизити державу до європейських стандартів.
Вона складається із 5 пунктів: реформування судочинства, створення інституту громадського мовлення, дотримання свободи інформації, проведення незалежного тестування при вступі до вузів і європейська інтеграція. На думку Джоржа Сороса, найважливішим кроком є реформа судочинства.

Він зазначив, що готовий витратити на це значну суму. Скільки конкретно - не уточнив, тільки натякнув: ця цифра буде більшою за річний бюджет фонду. А він, зокрема, становить 5 мільйонів доларів.

Джордж Сорос спростував чутки про те, що він має намір закрити фонд «Відродження», адже його робота мецената повністю влаштовує. Окрім того, Сорос наголосив: ті процеси, які нині тривають в Україні, він сприймає позитивно. Це і реприватизація «Криворіжсталі», і ситуація зі свободою слова.

Джордж Сорос, засновник Інституту відкритого суспільства: «Я вважаю, що ситуація зі свободою преси у вас значно покращилася. Усі зміни я сприймаю позитивно. Тепер головне завдання: втримати їх. Аби зміна політичного клімату жодним чином не позначилась на свободі слова. Саме тому фонд «Відродження» і опікується цією цариною».
Инф. ntn.tv

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/2470.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua