У США відклали заборону на додаток TikTok

22 сен, 09:15

Уряд США відклав на тиждень заборону мобільного додатка TikTok, який привів би до його вилучення з американських магазинів додатків вже 20 вересня. Про це пише "Голос Америки" із посиланням на заяву Міністерства торгівлі США, передає УНН.

“У світлі недавніх позитивних подій міністр торгівлі Уілбур Росс за вказівкою президента (Дональда) Трампа відкладе заборону ідентифікованих трансакцій відповідно до указу 13942, пов’язаних з мобільним додатком TikTok, які повинні були вступити в силу в неділю 20 вересня”, — йдеться в заяві міністерства.

У заяві наголошується, що введення заборони відкладається до 23:59 27 вересня.

Президент Трамп заявив в суботу, що він схвалив угоду між китайською компанією, якій належить TikTok, і двома великими американськими компаніями, що дозволить відкласти загрозу блокування популярного додатка в США з міркувань національної безпеки.

Угода передбачає створення нової, базованої в США компанії TikTok Global, в якій американським компаніям Oracle і Walmart буде належати 20 відсотків. Хоча створення такої структури не означає повного продажу ТikTok, мова йде про відступлення власника додатка, китайської компанії ByteDance, яка, схоже, усунула стурбованість адміністрації з приводу можливостей Китаю збирати дані користувачів програми.

Виступаючи в недільній програмі на каналі Fox News, держсекретар США Майк Помпео заявив, що президент умовно схвалив цю угоду, і що якщо вона буде остаточно схвалено, то вона “стане гарантією, що ніхто в Китаї не матиме доступу до даних американців”.

“Ми зробимо все, щоб цей заслін був реальним, щоб цей захист був серйозною, щоб дані зберігалися в місцях, не пов’язаних з китайської інформаційною системою”, — сказав Помпео.

Нагадаємо, своєю чергою Китай відповів США за санкції щодо TikTok і WeChat.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/247069.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua