Президент: прагнемо отримати від ЄС чітку перспективу членства для України

23 сен, 17:00

Україна прагне отримати від ЄС чітку, ясно сформульовану перспективу членства. Про це Президент України Володимир Зеленський розповів словацькому виданню Hospodarske noviny, передає УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

“Україна хоче повної інтеграції до ЄС. Ми — європейська країна й можемо багато чого дати Європі, працюючи спільно, від ситуації в Україні залежить чимало на Європейському континенті, тож було б логічно, якби Україна стала повноправним членом Європейського Союзу. Ми прагнемо отримати від ЄС чітку, ясно сформульовану перспективу членства для України. Для українців важливо, що Євросоюз визнає та підтримує наші прагнення”, — наголосив Зеленський.

Він зазначив, що наразі Україна працює над тим, щоб максимально використати потенціал Угоди про асоціацію для подальшого поглиблення інтеграції між Україною та ЄС, а також адаптувати торговельну частину Угоди до сучасних економічних реалій.

“Це буде однією з важливих тем саміту Україна-ЄС 1 жовтня у Брюсселі”, — додав він.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський хоче обговорити створення переговорного майданчика для деокупації Криму на саміті Україна-ЄС.

Антоніна Карташева

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/247154.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua