МОЗ змінює підхід до розрахунку тарифів на лікування гострого мозкового інсульту

28 сен, 17:00

Міністерство охорони здоров’я змінює підхід до розрахунку тарифів на лікування гострого мозкового інсульту. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“Хочу далі розказати вам, яку логіку ми закладаємо у фінансування медицини на наступний рік, що ми подавали у бюджетному запиті, за що ми боремось. Сьогодні хотів би вам розповісти щодо лікування гострого мозкового інсульту, які цифри ми закладали, які наші розрахунки, з чого вони виходили”, — сказав Степанов.

З його слів, питання гострого мозкового інсульту — це велика проблема в Україні. Міністр зауважив, що смертність від серцево-судинних захворювань, до яких відноситься і гострий мозковий інсульт, є дуже великою в Україні і майже 67% всіх померлих від всіх захворювань припадає саме на серцево-судинні захворювання.

“На наступний рік загальна кількість, яку ми обраховуємо, людей, яким знадобиться допомога при цьому захворюванні, складає більше 134 тисяч осіб на рік. Ми змінили підхід, у цьому підході ми змінили саме направленість на надання якісної медичної допомоги, а саме, на критерії до лікарень, в яких надається ця медична допомога, в залежності від способу надання медичної допомоги”, — повідомив він.

Степанов пояснив, що всі тарифи, які МОЗ розраховує — це те що сплачує держава закладу охорони здоров’я, тобто в лікарню за кожного пролікованого пацієнта держава сплачує певну суму.

“При розрахунках інсульту, що нового? В цьому році у нас вся сплата за пролікований випадок при гострому мозковому інсульті була одна цифра. Ми вартість цього тарифу підвищили, починаючи з 1 липня, довели її до більш адекватної, наскільки це було можливо. У наступному році ми запропонували з урахуванням коригувальних коефіцієнтів”, — сказав очільник МОЗ.

Він зазначив також, що існують різні методи лікування мозкового інсульту в залежності від стану пацієнта.

“В залежності від стану пацієнта визначається метод лікування і обсяг лікувальних заходів, які треба провести. Ми розрахували, що, з урахуванням цих коефіцієнтів у нас, починаючи від 22 тис. грн. за пролікований випадок, потім 64 764 грн і 118 тис. — за допомогою т. зв. Методу тромбової екстракції, яким лікуються відповідні пацієнти”, — додав міністр.

Як повідомляв УНН, МОЗ планує з наступного року у 3 рази збільшити тариф на лікування хворих на туберкульоз.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/247256.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua