Швейцарці на референдумі відстояли угоду про свободу пересування з ЄС

28 сен, 18:00

Громадяни Швейцарії на референдумі, який відбувся в неділю, 27 вересня, переважною більшістю голосів відкинули ініціативу щодо обмеження застосування вільного пересування з країнами Євросоюзу. Про це пише DW, передає УНН.

За попередніми прогнозами інституту вивчення ринку і громадської думки GFS Bern, проти проголосували 63 відсотки учасників референдуму.

Як пише видання, ініціатором проведення всенародного голосування стала правопопулістська Швейцарська народна партія (SVP), яка закликала до скасування імміграційної угоди з Євросоюзом, укладеної в 1999 році. Відповідно до неї, громадяни ЄС отримали право вільно жити і працювати в Швейцарії. SVP закликала обмежити кількість громадян ЄС з правом на проживання і роботу в Швейцарії, щоб покласти край "неконтрольованій міграції", яка, на думку партії, вела до зростання безробіття в країні і загрожувала добробуту і безпеці швейцарців.

Якби учасники референдуму підтримали цю ініціативу, уряд країни протягом року мав би укласти з ЄС нову угоду, а в разі провалу переговорів розірвати стару угоду протягом 30 днів після закінчення цього терміну.

Нагадаємо, Україна оновила список країн "червоної" зони в умовах пандемії.

Юлія Шрамко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/247258.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua