Нижня палата парламенту Великобританії прийняла суперечливий закон про внутрішній ринок

30 сен, 18:00

Палата громад схвалила в третьому читанні законопроект про внутрішній ринок, який передбачає внесення односторонніх змін в угоду про вихід Великобританії з ЄС. В ході голосування у вівторок, 29 вересня, його підтримали 340 депутатів, проти висловилися 256, передає УНН із посиланням на DW.

Подальша доля законопроекту залежить від верхньої палати парламенту, куди він переходить, і де в нього можуть бути внесені корективи. Дебати в Палаті лордів триватимуть до початку грудня.

Фактично законопроект, автором якого вважається прем’єр-міністр Борис Джонсон, передбачає переписування угоди з ЄС заднім числом. Сам Джонсон називав цю ініціативу захистом від Євросоюзу, який може піти на “крайні і нерозумні” кроки у відносинах зі своїм колишнім членом.

Зокрема, законопроект про внутрішній ринок повинен регулювати торговельні відносини між частинами Сполученого Королівства і, в першу чергу, убезпечити торгівлю з Північною Ірландією. Джонсон побоюється, що протокол по Північній Ірландії в своєму нинішньому вигляді дозволяє ЄС вводити будь-які тарифи на товари, що переміщуються з Північної Ірландії до Великобританії.

Спірний законопроект викликав обурення в Брюсселі і Вашингтоні, а також нерозуміння всередині Сполученого Королівства — в Шотландії та Уельсі.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/247332.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua