Зручний сервіс – запорука сумлінної сплати податків

01 окт, 09:05

«Впровадження зручних та доступних сервісів для платників податків залишається однією з цілей діяльності ДПС України до 2022 року. З цією метою при Головному управлінні ДПС в Одеській області створені та функціонують Центри обслуговування платників», - повідомив заступник начальника Головного управління ДПС в Одеській області Анатолій Бондаренко. 
Центр обслуговування платників – це постійно діючий робочий орган, в якому надаються послуги посадовими особами Головного управління ДПС в Одеській області та посадовими особами Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, відповідальними згідно з функціональними обов’язками за надання адміністративних послуг, консультацій, прийняття звітності, вхідної кореспонденції та надання послуг електронного цифрового підпису.
Інформаційно: перший такий Центр в Одеській області був відкритий у березні 2012 року та обслуговував платників податків Суворовського району м. Одеси.
На сьогодні, зазначив Анатолій Бондаренко, в Одеській області органами ДПС послуги платникам податків надаються в 34-х місцях надання адміністративних послуг, а саме в:
Головному управлінні ДПС в Одеській області - щодо ліцензій на роздрібний продаж алкогольними та тютюновими виробами (м. Одеса, Старобазарний сквер, 3) та  отримання реєстраційного номеру для іноземців, довідки про доходи (м. Одеса, Французький бульвар, 7);
23-х Центрах обслуговування платників, створених при державних податкових інспекціях Головного управління ДПС в Одеській області;
9-ти державних податкових інспекціях Головного управління ДПС в Одеській області.
Основними їх завданнями є:
надання адміністративних послуг та консультацій у найкоротший строк та за мінімальної кількості відвідувань суб’єктів звернень;
приймання податкової та іншої звітності;
поліпшення якості надання адміністративних послуг;
інформування суб’єктів звернень про порядок надання адміністративних послуг, впроваджені електронні сервіси ДПС.
З порядком отримання адміністративних послуг та місцезнаходженням Центрів обслуговування платників можна ознайомитися на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС (od.tax.gov.ua) за посиланням https://od.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.
Фахівці Центрів надають платникам податків 31 адміністративну послугу.
Перелік таких послуг розміщено за посиланням https://od.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/administrativni-poslugi-golov-upr-dfs.
Звертаємо увагу, що на період дії карантину режим їх роботи змінено.
Так прийом громадян здійснюється:
у  понеділок - четвер з 10.00 до 17. 00, у п’ятницю – з 10.00 до 15.45, обідня перерва – з 12.00  до 12.45 та з технічними перервами для санітарної обробки та провітрювання кожні дві години на 10-15 хв.
Громадяни без засобів індивідуального захисту (масок) у приміщення Центрів обслуговування платників не допускаються.
З метою недопущення поширення захворюваності серед фахівців, які задіяні в обслуговуванні платників податків та, відповідно, і платників податків,  керівництвом Головного управління ДПС в Одеській області прийнято рішення щодо обмеження відвідування платниками податків Центрів до стабілізації ситуації розповсюдження COVID-19.
Всі Центри відкриті для відвідування, але з певними обмеженнями.
Тобто, обслуговування в Центрах обслуговування платників здійснюється наступним чином:
вхідна кореспонденція приймається через скриньки для прийому вхідної кореспонденції;
обмежено кількість одночасного перебування людей в залах для обслуговування (на 1 працівника – 1 відвідувач);
видача результатів адміністративних послуг - поштою або за крайньої необхідності платника податків - за попереднім записом про час відвідування за телефоном.
Номери телефонів Центрів обслуговування платників для консультацій та попереднього запису розміщені за посиланням https://od.tax.gov.ua/anonsi-ark/23964.html. Телефон відповідальної особи за організацію їх роботи та надання адміністративних послуг: (0482)300-258.
Анатолій Бондаренко також підкреслив, що платники податків, для отримання адміністративних послуг, можуть скористатися електронними сервісами ДПС.
Перелік електронних сервісів розміщено на вебпорталі ДПС (tax.gov.ua)) за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/elektronnyi-servisi/. 

Головне управління ДПС в Одеській області


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/247356.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua