Україна в межах ініціативи ЄС зможе отримати до 8 млн доз вакцини від коронавірусу

07 окт, 18:00

Україна зможе отримати до 8 мільйонів доз вакцини від COVID-19 як учасник ініціативи Фонду COVID-19 Vaccine Global Access Facility (COVAX). Про це повідомила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у статті для "Дзеркала тижня", передає УНН.

"31 серпня Європейський Союз виділив 400 млн євро Фонду "COVID-19 Vaccine Global Access Facility (COVAX)", який забезпечить придбання до 2 млрд доз вакцини до кінця 2021 року, і Україна була відібрана до переліку учасників цієї ініціативи, відтак, зможе отримати до 8 млн доз вакцини", - повідомила урядовець.

З її слва, водночас Україна готова зробити свій внесок у боротьбу з коронавірусом.

"У нас є відповідна інфраструктура, підприємства для виробництва вакцин, і ми готові разом з іншими країнами ЄС брати участь у їх масовому виробництві. Пандемія продемонструвала, наскільки важливою в подібних ситуаціях є партнерська взаємодія, і Україна, зі свого боку, в пікові моменти першої хвилі залучала можливості нашої авіації для доставки засобів захисту в інші країни Європи та допомагала з виготовленням і постачанням антисептиків тощо", - вказала Стефанішина.

У МОЗ раніше заявляли, що вакцина проти COVID-19 в Україні може з'явитись у березні наступного року.

Юлія Шрамко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/247511.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua