В Україні змінили правила переміщення культурних цінностей: що нового

13 окт, 17:00

У київських аеропортах більш не буде фахівців відділу контролю за переміщенням культурних цінностей через митний кордон Департаменту культури КМДА. Про це інформує пресслужба Міністерства культури України, передає УНН.

“З 15 жовтня 2020 року припиняє свою роботу відділ контролю за переміщенням культурних цінностей через митний кордон Департаменту культури КМДА. Відтепер у пунктах пропуску „Бориспіль“ та „Київ (Жуляни)“ більше не буде фахівців відділу, яких при необхідності залучали до здійснення митного контролю для проведення попередньої експертизи з метою встановлення належності чи неналежності предмета до культурних цінностей”, — повідомили в пресслужбі.

При виникненні проблем із ввезенням культурних цінностей, У МКІП рекомендують звертатись до працівників митниці на місці або в Державну митну службу України.

“Міністерство культури та інформаційної політики нагадує, що для вивезення або тимчасового вивезення з України творів мистецтва, літератури, музичних інструментів та інших предметів, що мають або можуть мати культурну цінність, необхідно звернутись до експертних установ для проведення державної експертизи культурних цінностей”, — йдеться в повідомленні пресслужби МКІП.

Нагадаємо, раніше Міністерство культури та інформаційної політики внесло до реєстру пам’яток архітектури та монументального мистецтва “Літаючу тарілку” на Либідській площі.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/247655.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua