Глава МЗС Італії: ми притримуємося санкцій ЄС, але не хочемо ізолювати Росію

15 окт, 18:00

Італія, дотримуючись загальної санкційної лінії з європейськими партнерами, не хоче ізолювати Росію. Про це заявив в опублікованому в четвер інтерв’ю в газеті La Reppublica міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо, пише УНН.

“Ми проголосували за санкції (введені ЄС через отруєння опозиціонера Олексія Навального), ми використовуємо цей інструмент щодо окремих осіб, але не в наших цілях бити по російському народу. Я заявив (міністру закордонних справ РФ Сергію) Лаврову, що ми сподіваємося на розслідування, яке прояснить обставини замаху на життя Навального. У той же час в нашій країні 32% ВВП залежить від експорту. Італія не хоче ізолювати Росію”, — сказав Ді Майо.

Італійський міністр вважає, що РФ, будучи членом ОЗХЗ, може мати всю інформацію, “на основі якої необхідно провести внутрішнє розслідування”.

Ді Майо підтвердив, що “вся Європа вірить в те, що Росія може мати вирішальну роль для розв’язання кризи в Білорусі”. “Ми не визнаємо результатів президентських виборів і відстоюємо право білоруського народу на самовизначення. Думаю, що тема, по якій може бути знайдено одностайність з Москвою, це перегляд конституційної архітектури (Білорусі)”, — вказав італійський міністр. Напередодні він здійснив візит до Москви, де провів зустріч з міністром промисловості і торгівлі РФ Денисом Мантуровим в рамках чергового засідання Ради з питань економічного, промислового і валютно-фінансового співробітництва, а також переговори з главою російської дипломатії Сергієм Лавровим.

Раніше, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в Римі зустрілася з міністром закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо. У зустрічі також взяв участь керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. Як повідомили в Офісі Президента, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі і возобновленіяе мирного процесу.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/247698.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua