Тест на антиген: МОЗ подало запит на отримання коштів для нового методу тестування на COVID-19

29 окт, 17:00

Міністерство охорони здоров’я подало запит на отримання 2 млрд грн на боротьбу з COVID-19, в тому числі — на запровадження нового методу швидкого тестування на COVID-19 за допомогою тестів на антиген. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

“Ми будемо запроваджувати нові методи тестування, який з’явився тільки у світі, це метод швидких тестів, тести на антиген, які, я вважаю, ми повинні запровадити в усій нашій країні. Ми вже подали відповідні зміни до певних постанов, а також запит щодо отримання додаткових коштів, це близько 2 млрд грн, які нам необхідні саме на боротьбу з „ковідом“, саме, в тому числі левова частина — це на цей метод тестування. Впевнений, що це рішення буде підтримане членами уряду”, — сказав Максим Степанов.

Нагадаємо, експерти одностайні: “антигенні” тести на COVID-19 розвантажать ПЛР-лабораторії.

Крім того, у Міністерстві охорони здоров’я очікують на завершення випробувань вітчизняних тест-систем на виявлення антигену коронавірусу методом ІФА. Їх розробником стала група вітчизняних учених компанії “Діапроф-Мед”.

Дар'я Панченко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/248092.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua