Програмні РРО: сучасно, просто і безкоштовно

26 ноя, 09:00

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) передбачено нормами Законів України від 20.09.2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» та від 20.09.2019 року № 129-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг» запроваджується ряд новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій.
Суб’єкти господарювання можуть здійснювати готівкові розрахунки зі споживачами, застосовуючи ПРРО починаючи з 01 серпня 2020 року.
Детальніше, в презентаційних матеріалах ДПС «Впровадження Положень Законів № 128 та № 129».
Нагадуємо, що для початку роботи з ПРРО необхідно, перш за все, отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.
ДПС такі ключі, термін дії яких складає 2 роки, видає безкоштовно. Детальніше про отримання електронних довірчих послуг, у тому числі для програмних РРО, можна ознайомитися за посиланнямhttps://acskidd.gov.ua/etrusted-services.
Наступний крок - встановлення програмного забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності - комп’ютер, смартфон або планшет. Завантажити програмне забезпечення можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/programniy-reestrator-rozrahunkovih-operatsiy/.
З процедурою реєстрації ПРРО можна детально ознайомитися увідеоуроці за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.
Також повідомляємо, що ДПС розроблено навчальні модулі «РРО легко і доступно» та «Переваги використання РРО».  

Главное управление ГНС в Одесской области


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/248646.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua