Здійснюєте підприємницьку діяльність не за місцем своєї реєстрації?

30 ноя, 15:39

Подайте податковий розрахунок до контролюючого органу за місцем свого розташування.
 
Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що відповідно до п.177.7 ст.177 роз.IV Податкового кодексу України (далі - ПКУ) фізична особа – підприємець вражається податковим агентом працівника - фізичної особи, яка перебуває з нею у трудових, цивільно - правових відносинах, або будь-якої іншої фізичної особи щодо будь-яких оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених) на користь такої особи.
Так, згідно з п.п. «б» п.176.2 ст.176 ПКУ особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, якщо інше не визначено нормами ПКУ, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до контролюючого органу за місцем свого розташування.
Відповідно до п.51.1 ст.51 ПКУ передбачено, що податковий агент зобов’язаний подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків, а також сум нарахованого та утриманого  них податку контролюючому органу за місцем свого обліку.

Главное управление ГНС в Одесской области


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/248733.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua