Маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюється марками акцизного податку

03 дек, 09:06

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що з 01 січня 2021 року наберуть чинності доповнення до статті 226 Податкового кодексу України, внесені Законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX, що стосуються рідин, які використовуються в електронних сигаретах.
Так, кожна марка акцизного податку на рідини, що використовуються в електронних сигаретах, повинна мати окремий номер та позначення про квартал і рік випуску марки.
Виробники та імпортери рідин, що використовуються в електронних сигаретах, ведуть облік та звітують про використання марок акцизного податку за видами марок (РІ - "рідина імпортна", РВ - "рідина вітчизняна") у кількісному виразі.
Крім цього, на марку акцизного податку на сигарети, цигарки та сигарили додатково наноситиметься кількість штук у пачці (упаковці).
Нагадуємо, що маркуванню підлягають усі алкогольні напої з вмістом спирту етилового понад 8,5 відсотка об'ємних одиниць. Маркування вироблених в Україні алкогольних напоїв із вмістом спирту етилового до 8,5 відсотка об'ємних одиниць не здійснюється.
Кожна марка акцизного податку на алкогольні напої повинна мати окремий номер, місяць і рік випуску марки та позначення про суму сплаченого акцизного податку за одиницю маркованої продукції, крім суми акцизного податку з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі алкогольних напоїв.
Кожна марка акцизного податку на тютюнові вироби повинна мати окремий номер та позначення про квартал і рік випуску марки.
Маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюється марками акцизного податку, зразки яких затверджуються Кабінетом Міністрів України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/248828.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua