Нардепи пропонують створити податкову шпарину для вугільників

09 ноя, 10:52

До 31ня 2008 року народні депутати М.Комар та О.Лєщинський пропонують звільнити від оподаткування ПДВ операції з ввезення (пересилання) на митну територію України матеріалів, комплектуючих виробів та обладнання, крім підакцизних, що використовуються для підвищення безпеки робіт на вугільних шахтах, попередження вибухів метану, а також зменшення його викидів у довкілля, за переліком, встановленим Кабінетом Міністрів України, якщо такі товари не виробляються підприємствами на території України.

Про це йдеться у законопроекті про внесення змін до статті 5 Закону "Про податок на додану вартість" (щодо вугільної галузі), внесений народними депутатами.

Як стало відомо ІА “Гаряча Лінія” в Інформаційному управлінні Верховної Ради, Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки підтримує цей проект закону. На засіданні Комітету, зокрема, зазначалося, що прийняття законопроекту буде сприяти створенню реальних економічних умов для реалізації комплексу заходів щодо підвищення безпеки робіт на вугільних шахтах, попередження вибухів метану, а також зменшення його викидів у довкілля.

Йшлося також про те, що реалізація проекту не призведе до зменшення надходжень до бюджету, оскільки у випадку його відхилення, заходи щодо запобігання вибухів метану в шахтах та ліквідації його викидів у довкілля не будуть виконані через брак у шахт коштів на сплату ПДВ. Крім того, при таких обставинах підстав для сплати ПДВ у шахт не виникне.

Инф. hotline


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/2491.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua