Не тільки ФОПи. Хто має право на отримання від держави 8000 грн допомоги

15 дек, 14:15

Отримати допомогу також можуть наймані працівники юридичних осіб та ФОПів.

Право на отримання одноразової допомоги від держави на суму 8000 грн мають не лише фізичні особи-підприємці, але й наймані працівники юридичних осіб та ФОПів. Про це повідомляється у виданні Пенсійного фонду "Пенсійний кур'єр".

Яким умовам мають відповідати отримувачі допомоги
Закон "Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19" від 4 грудня 2020 року (№1071/ІХ) передбачає, що право на отримання одноразової допомоги у розмірі 8000 грн мають:

1. Фізичні особи – підприємці, які:

- на 10 грудня 2020 року зареєстровані як ФОП 3 місяці і більше (перевірити час реєстрації можна за посиланням https://usr.minjust.gov.ua/content/free-search), та у 2020 році сплатили єдиний соціальний внесок за себе не менше ніж за 3 місяці;

- не є одночасно фізособою – підприємцем та найманим працівником.

2. Наймані працівники, які:

- на 10 грудня 2020 року працюють за основним місцем роботи у роботодавця, діяльність якого була тимчасово зупинена внаслідок запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів;

- середня заробітна плата яких за третій квартал 2020 року не перевищує 30 000 грн на місяць.

Перевірити сплату ЄСВ, розмір зарплати можна за посиланням https://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/InfoInsurer на порталі Пенсійного фонду України (для цього знадобиться електронний підпис, Bank ID або Mobile ID).

Коли можна звернутися за виплатою
Заяву на отримання виплати одноразової допомоги застрахованим особам можна подати з 14 до 21 грудня 2020 року включно.

Порядок звернення за допомогою
Заява на отримання одноразової допомоги заповнюється виключно в електронній формі з використанням Єдиного державного порталу електронних послуг або з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Як отримати послугу на порталі Дія
Для авторизації на порталі знадобиться кваліфікований електронний підпис.

Якщо особа вже зареєстрована на порталі, потрібно зареєструватися чи авторизуватися у кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису або BankID.

У розділі "Послуги" треба обрати "Одноразова матеріальна допомога ФОПам та найманим працівникам".

Дія автоматично перевірить дані в реєстрі застрахованих осіб Пенсійного фонду України на відповідність умовам отримання допомоги.

Також необхідно підтвердити поточне місце роботи.

Далі необхідно ввести номер гривневого рахунку застрахованої особи у форматі IBAN. Отримати кошти можна лише на особистий рахунок.

Після перевірки та відправки заяви потрібно очікувати повідомлення про зарахування виплати.

Відповідальність за недостовірні відомості
У разі подання недостовірної інформації надана допомога підлягає поверненню.

Якщо особа не поверне кошти добровільно протягом 10 робочих днів з дня надсилання відповідного рішення, вони стягуватимуться державною виконавчою службою в примусовому порядку.

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249138.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua