Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області призупинено втрати бюджету у розмірі понад 28 млн гривень

17 дек, 09:13

Податківцями Головного управлінням ДПС у Дніпропетровській області під час аналізу діяльності підприємств які здійснюють операції на позабіржовому фондовому ринку, встановлено факт здійснення операцій з низьколіквідними цінними паперами емітованих суб’єктами господарювання по яким Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку прийняті рішення про заборону торгівлі цінними паперами.
Реалізація зазначених цінних паперів здійснювалась із значною націнкою, яка по окремим операціям перевищувала вартість придбання в 50000 разів.
Однак, дохід отриманий від проведення зазначених операцій суб’єктом господарювання в податковому обліку не відображено. Як наслідок, зазначені дії призвели до ймовірних втрат бюджету у розмірі понад 28 млн гривен.
Також, реалізація низьколіквідних цінних паперів по завищеним цінам надала змогу контрагентам-покупцям сформувати штучні витрати для мінімізації податкових зобов’язань та створила передумови отримання організаторами можливості легалізації надприбутків.
Матеріали аналітичного дослідження передані до правоохоронних органів, за результатом розгляду яких обліковано кримінальне провадження за ознаками складу злочину передбаченого ст. 212 КК України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249210.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua