Кабмін спростив отримання субсидій для деяких категорій громадян

18 дек, 15:15

Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг зможуть отримувати особи без доходів.

Кабінет міністрів на засіданні 16 грудня змінив порядок надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг для деяких категорій громадян. Про йдеться у повідомленні Міністерства соціальної політики.

Що змінилося
Уряд надав можливість отримувати житлову субсидію:

- домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення;

- домогосподарствам, у складі яких є особи, які перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

- на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом року перед зверненням за призначенням субсидії (зокрема, шляхом успадкування);

- особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного соціального внеску (зараз їм житлова субсидія може призначатися лише за рішенням відповідної комісії).

Крім того, Кабмін розширив перелік каналів інформаційної взаємодії між Ощадбанком та одержувачами пільг і субсидій шляхом використання месенджерів.

Уряд також встановив порядок повернення надмірно (або помилково) виплачених громадянам пільг та субсидій у грошовій безготівковій формі.

Скільки одержувачів субсидій в Україні
Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у жовтні отримували 2,816 млн домогосподарств, що на 4,1% менше, ніж у вересні (2,937 млн домогосподарств).

При цьому середній розмір субсидії, який у вересні становив 284,39 грн, у жовтні збільшився до 732,0 грн (у 2,6 рази). Це пов'язано з початком опалювального сезону.

Де найбільші субсидії
Серед регіонів найбільший середній розмір субсидії у жовтні зафіксували в Києві (952,86 грн), Харківській (885,63 грн) та Волинській (791,90 грн) областях.

Найменший середній розмір такої допомоги – у Одеській (496,45 грн), Херсонській (554,82 грн) та Кіровоградській (580,58 грн) областях.

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249254.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua