Проведено чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області

22 дек, 15:43

22 грудня 2020 року, відбулось чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (далі – Громадська рада).
На засіданні розглядалось питання щодо змін у законодавстві стосовно:
- звітування платників, а саме: надання звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та річної фінансової звітності профспілками, їх об’єднаннями та організаціями профспілок, внесеними Законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX;
- застосування реєстраторів розрахункових операцій відповідно до Закону України від 01 грудня 2020 року № 1017-ІХ.
Також акцентована увага на Законі України від 04 грудня 2020 року № 1071-IX, яким визначено форми соціальної підтримки застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів. Однією з таких форм є надання одноразової компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування суб’єктам господарювання – юридичним особам. Порядок її надання визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1234.
Під час засідання розглянуто питання лонгації діяльності Громадської ради до закінчення каденції у зв’язку із ліквідацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області, як юридичної особи, а також з урахуванням обмежень на період карантину щодо запобігання поширення коронавірусного захворювання, неможливістю створення нової Громадської ради з дотриманням відповідних процедур.  
Учасниками засідання одностайно прийнято рішення стосовно доцільності пролонгації діяльності Громадської ради до завершення її каденції (два роки з дати створення).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249356.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua