Кабмін спростив призначення субсидій малозабезпеченим громадянам

24 дек, 13:30

Деяким категоріям громадян стане простіше отримати субсидії та соцвиплати.

Кабінет міністрів 23 грудня спростив призначення субсидій малозабезпеченим сім’ям, допомоги на дітей одиноким матерям, а також соцвиплат особам, яким надається допомога по частковому безробіттю. Про це йдеться у повідомленні Міністерства соціальної політики.

"Ми даємо можливість (простіше) призначати житлові субсидії, державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям, допомогу на дітей одиноким матерям та допомогу особам, яким вона надається по частковому безробіттю на період карантину", – зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, спрощується можливість отримання різних видів допомоги у частині скасування вимоги обов'язкової сплати єдиного соцвнеску в розмірі не менше мінімального. Це стосується періодів, за які враховуються доходи при призначенні вказаних видів державної допомоги.

Крім того, при розрахунку розміру житлових субсидій, державної соцдопомоги малозабезпеченим та допомоги на дітей одиноким матерям враховуватиметься середньомісячний сукупний дохід цих осіб, тобто фактично отримані такими особами доходи.

Спрощена система отримання субсидій та інших видів допомоги діятиме в період карантину.

Відповідні зміни внесені в порядок призначення житлових субсидій, в порядок призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, а також в порядок призначення державної допомоги сім'ям з дітьми.

Затвердивши відповідну постанову, Кабмін одночасно вирішив доопрацювати її у дводенний термін.

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249413.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua