Проведено Інтернет-конференцію за темою «Єдиний рахунок для сплати податків із 2021 року»

30 дек, 14:45

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що з 01 січня 2021 року запроваджується можливість сплачувати податки та збори з використанням Єдиного рахунку для сплати податків і зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Єдиний рахунок).
Таку можливість передбачено законами України від 04 жовтня 2019 року № 190-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі –Закон № 190),        від 13 квітня 2020 року № 559-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» і Порядком функціонування єдиного рахунка та виконання норм статті 351 Податкового кодексу України центральними органами виконавчої влади, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня                   2020 року № 321.
Вищезазначеними документами визначено порядок функціонування Єдиного рахунку.
Єдиний рахунок запроваджено для сплати податків і зборів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і інших платежів, які контролюються органами ДПС.

Використання Єдиного рахунку згідно з Законом № 190 передбачено з 01.01.2021.
У зв’язку з цим у платників виникають питання: хто зобов’язаний переходити на використання Єдиного рахунку, що для цього потрібно тощо.
Редакцією всеукраїнської газети «Приватний підприємець» спільно з фахівцями Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено Інтернет-конференцію на тему «Єдиний рахунок для сплати податків із 2021 року».
На запитання платників відповідали начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганна Чуб та начальник управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Алла Свірська.
Рахунок буде застосовуватися за бажанням платників.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249555.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua