Індонезія дозволила екстрене використання китайської вакцини від COVID-19

11 янв, 17:30

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів Індонезії дало зелене світло екстренному використанню вакцини від COVID-19, виробленої китайською Sinovac Biotech Ltd. Вакцинація груп високого ризику, як очікується, почнеться пізніше на цьому тижні. Про це УНН повідомляє з посиланням на AP.

Очікується, що умовна вакцинація медичних працівників та інших державних службовців, які використовують вакцину CoronaVac, почнеться на цьому тижні.

"На основі даних і рекомендацій (Всесвітньої організації охорони здоров'я) CoronaVac виконала вимоги для отримання дозволу на використання вакцини", - заявила глава Індонезійського агентства з контролю за продуктами і ліками Пенні Лукіта.

Відзначається, що президент Індонезії Джоко Відодо сказав, що він буде першим, хто отримає вакцину.

"Чому президент перший? Мова йде не про те, щоб поставити себе на перше місце, а про те, щоб переконатися, що ця вакцина безпечна...", - сказав Відодо.

Так, вакцина була допущена до використання в екстрених випадках після того, як індонезійська влада розглянула дані клінічних випробувань в Бразилії та Туреччині, які беруть участь в клінічних випробуваннях фази III вакцини.

Бразильський інститут Бутантана заявив минулого тижня, що вакцина була ефективна на 78% в легких випадках і на 100% ефективна проти важких і помірних інфекцій, грунтуючись на 220 випадках COVID-19 від 13000 добровольців.

Нагадаємо, Індонезія продовжить заборону на в'їзд іноземців ще на 14 днів.

Анна Мурашко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249706.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua