Шкарлет пояснив, як навчаються школярі під час локдауну

11 янв, 18:00

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет пояснив, що з 8 до 24 січня в Україні, під час локдауну, у частині шкіл тривають канікули, а в частині - організовують дистанційне навчання. Про це він написав у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

“З метою зменшення ризику захворювання на коронавірус із 8 до 24 січня в Україні діють посилені карантинні заходи. Окремі з них стосуються й закладів освіти. Зокрема, в цей період учні не відвідують школи. В деяких закладах загальної середньої освіти тривають канікули, в деяких – організовують дистанційне навчання. Це вирішують школи разом із місцевими органами влади. Заклади професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти навчають у дистанційному форматі”, - написав Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що дитячі садки та спеціальні заклади освіти працюють у звичайному режимі з дотриманням протиепідемічних заходів.

“Для організації дистанційного навчання школярів місяць тому розпочала роботу платформа “Всеукраїнська школа онлайн”. Із моменту запуску її відвідали понад 2 млн користувачів, які взаємодіяли з платформою майже 5 млн разів. Ми очікуємо, що показники користування онлайн-платформою будуть зростати. Платформа допомагає організувати якісне дистанційне навчання та гарантує рівний доступ до навчальних матеріалів учням всієї країни, а також за її межами”, - додав міністр.

Нагадаємо, на підготовку "дистанційки" для шкіл у поточному році виділили 1 млрд грн.

Дар'я Панченко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249707.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua