Американський автогігант Ford закриває заводи у Бразилії

12 янв, 17:00

Американський автовиробник Ford заявив, що у цьому році закриє три своїх заводи у Бразилії, оскільки пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 привела до того, що компанія не використовувала у повній мірі свої виробничі потужності. Про це повідомляє "Голос Америки", інформує УНН.

"Виробництво буде негайно припинено на заводах Ford у Камасарі і Таубате, при цьому виробництво деяких запчастин продовжиться протягом декількох місяців для підтримки запасів для післяпродажного обслуговування. Завод Troller в Белу-Орізонті буде працювати до четвертого кварталу 2021 року", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, представники Ford заявили, що цей крок став частиною глобальної реструктуризації на суму 11 мільярдів доларів. Акції компанії подорожчали більш ніж на 3%. Закриття заводу торкнулося близько 5000 співробітників, в основному в Бразилії, - заявили у Ford.

За словами компанії, продажі автомобілів у Бразилії впали на 26% у минулому році і, як очікується, не повернуться до рівня 2019 року до 2023 року.

"Ми знаємо, що це дуже важкі, але необхідні дії для створення стійкого бізнесу. Ми переходимо до економічної бізнес-моделі, орієнтованої на малі активи, шляхом припинення виробництва у Бразилії", - йдеться у заяві генерального директора Ford Джима Фарлі.

Міністерство економіки Бразилії висловило жаль з приводу рішення Ford про припинення виробництва у країні і заявило, що посилює необхідність проведення реформ для поліпшення ділового клімату.

Як повідомлялося раніше в УНН, Mazda змушена взяти 2,8 млрд доларів кредиту через викликані пандемією збитки.

Марк Омелянюк

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249737.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua