Єврокомісія очікує оцінку регулятора для застосування вакцини AstraZeneca від COVID-19

12 янв, 17:30

Єврокомісія (ЄК) вітає подачу заявки компанією AstraZeneca в Європейське агентство з лікарських препаратів (ЕМА) на сертифікацію її вакцини від коронавірусу. Про це написала у вівторок в Twitter голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, передає УНН.

“Чудова новина! AstraZeneca подала заявку в ЕМА для сертифікації своєї вакцини в ЄС. ЕМА оцінить безпеку і ефективність цієї вакцини. Як тільки вакцина отримає позитивну наукову оцінку, Єврокомісія буде працювати з повною швидкістю, щоб схвалити її застосування в Європі”, — написала фон дер Ляйен.

У свою чергу на слуханнях в комітеті Європарламенту з охорони навколишнього середовища, громадського здоров’я та продовольчої безпеки представник Єврокомісії зазначила, що рішення по використанню вакцини AstraZeneca в ЄС очікується до кінця січня.

Нагадаємо, Європейське агентство з лікарських препаратів підтвердило у вівторок отримання заявки на тимчасову реєстрацію вакцини, розробленої британсько-шведською компанією AstraZeneca і Оксфордським університетом.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249738.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua