Пандемія: Японія повністю заборонить в'їзд іноземців до країни через COVID-19

13 янв, 17:30

Уряд Японії через коронавірус має намір призупинити дію міграційних послаблень для бізнесменів з 11 країн і регіонів, з якими діють відповідні двосторонні угоди. Як повідомив в середу телеканал NHK, таким чином, в’їзд в Японію для іноземців за новими візами буде фактично повністю заборонений, пише УНН.

Японська влада з 28 грудня і до кінця січня перестала видавати нові візи громадянам усіх країн і регіонів світу в зв’язку з виявленням нового штаму коронавірусу. В Японії зараз можуть в’їхати тільки японські громадяни та іноземці, які постійно проживають тут і мають довгострокові візи. Якщо вони повертаються з країн, де був виявлений новий штам вірусу, їм необхідно буде мати при перетині кордону документ про наявність негативного тесту на коронавірус, зданого протягом 72 годин перед прибуттям. Ще один тест вони повинні будуть здати в аеропорту прильоту.

При цьому в’їзд для бізнесменів і бізнес-делегацій з 11 країн і регіонів Азії, включаючи Китай, Південну Корею, Таїланд, В’єтнам, Сінгапур, Малайзію, обмежений не був. Однак, як зазначається, японська влада вирішила скасувати і ці послаблення.

Епідемічна ситуація в Японії стала погіршуватися з листопада минулого року, а в грудні рекорди добового приросту кількості інфікованих і летальності почали регулярно оновлюватися, в січні ж поширення інфекції досягло вибухових темпів. До теперішнього моменту жертвами коронавірусу в Японії стали понад 4 тис. осіб, а загальна кількість випадків зараження перевищила 300 тис.

Згідно зі статистикою ВООЗ — в Японії 292 212 випадків хвороби, 4 094 людей загинули.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249771.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua