Стан лісів в Україні продовжує погіршуватися - Держекоінспекція

13 янв, 18:00

У 2020 році стан лісів у порівнянні з 2019 роком погіршився та за рік збитки за порушення природоохоронного законодавства становили близько 312 млн гривень. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Державну екологічну інспекції.

“У 2020 році в частині охорони, захисту, використання та відтворення лісів і рослинного світу Держекоінспекція розрахувала близько 312 мільйонів гривень збитків за порушення природоохоронного законодавства. У порівнянні з 2019 роком спостерігається динаміка зростання розрахованих збитків: торік сума шкоди, завданої довкіллю, становила 167 мільйонів гривень”, — сказано у повідомленні.

Зазначається, що Держекоінспекція підписала Меморандум про співпрацю з Національним центром управління та випробування космічних засобів, щоб отримувати аерокосмічні знімки земної поверхні.

“Це дасть нам змогу оперативніше виявляти вирубки, розробки кар’єрів, забруднення моря та вчасно вживати заходів для припинення порушень... Першочергово необхідно збільшувати відповідальність за шкоду, яка завдається довкіллю, підвищувати штрафи та збитки за вирубку”, — відзначається у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні через лісгоспи протягом новорічного періоду продали майже півмільйона ялинок на понад 39 мільйонів гривень, за незаконно зрубані ялинки складено 432 адмінпротоколи на суму 180 тис. грн, хоч дії браконьєрів завдали шкоди лісу на 873 тис. грн.

Валерія Гуржий

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249772.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua