Білорусь планує почати масову вакцинацію від коронавірусу в квітні

19 янв, 09:15

Після вакцинації вразливих категорій населення, таких як медики і педагоги, в квітні в Білорусі планують перейти до вакцинації від коронавірусу всіх бажаючих. Про це міністр охорони здоров'я Білорусі Дмитро Піневича розповів в ефірі місцевого телеканалу СТВ, повідомляє УНН.

"Методика буде відпрацьована. Я думаю, що це буде приблизно з квітня, коли ми закінчимо вакцинувати саме ті вразливі, скажімо так, контрольовані наші групи - це медпрацівники, педагоги, співробітники транспорту, торгівлі, і ось ми теж, до речі, з вами ведемо розмову, працівники ЗМІ. Ось ми коли відпрацюємо (...) з групами населення, скажімо, найбільш уразливими, потім почнемо працювати і по інших групах", - повідомив міністр.

Він також розповів, що зараз країна отримала 20 тисяч доз російського препарату "Супутник V", а перший контракт був підписаний на 170 тисяч доз, крім того, планується випуск препарату на фармзаводі в Білорусі. Також Білорусь веде переговори з китайськими партнерами.

Як повідомляв УНН, станом на 17 січня в світі число виявлених за час пандемії випадків зараження досягло 93 194 922 пацієнтів.

Число країн, що почали активні кампанії по вакцинації населення, наблизилося до 50.

Тетяна Юдіна

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249891.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua