Нова Зеландія зробила обов'язковим тест на коронавірус для тих, хто прибуває до країни

19 янв, 17:30

Влада Нової Зеландії ввела вимогу про обов'язкове попереднє тестування на коронавірус для тих, хто прибуває до країни. Про це у вівторок повідомив міністр у відповідь заходів по COVID-19 Кріс Хіпкінз, передає УНН.

“Уряд поширює вимогу про обов’язкове попереднє тестування (на коронавірус) на всіх пасажирів, які прибувають до Нової Зеландії з усіх країн, за винятком Австралії і більшості тихоокеанських острівних держав, а також Антарктиди. Ця зміна вступить в силу о 23:59 25 січня (12:59 за часом Києва)”, — вказав глава відомства в своїй заяві, опублікованій на сайті уряду країни.

Також Хіпкінз зазначив, що для всіх іноземців, які прибувають до Нової Зеландії, залишиться в силі і вимога про двотижневий карантин, що включає діагностичне тестування на коронавірус. В’їхати в країну без ізоляції як і раніше зможуть тільки самі новозеландці та ті, хто прибув з Австралії, Антарктиди і більшості тихоокеанських острівних держав.

За словами глави відомства, перевіркою документів, що підтверджують негативний результат тестування на коронавірус, повинні зайнятися авіакомпанії. Після прибуття в Нову Зеландію ці відомості ще раз перевірять співробітники державної митної служби. З 8 лютого всі пасажири, які прибули до Нової Зеландії без свідоцтва про негативний результат тестування, будуть зобов’язані виплатити штраф у розмірі 1 тис. новозеландських доларів (715,5 доларів).

У список країн, жителі яких можуть приїжджати до Нової Зеландії без попереднього тестування і карантину, крім Австралії увійшли Вануату, Кірібаті, Маршаллові Острови, Мікронезія, Науру, Нова Каледонія, Ніуе, Палау, Самоа, Соломонові Острови, Токелау, Тонга, Тувалу і Фіджі.

Число випадків зараження коронавірусом в Новій Зеландії на цей момент досягло 2 262. За час епідемії від викликаних інфекцією ускладнень в країні померли 25 пацієнтів, протестовані понад 1,4 млн осіб. Зростання кількості інфікованих було відзначено в Новій Зеландії в серпні 2020 року, після того, як протягом двох з гаком місяців країна вважалася повністю вільною від коронавірусу. Перший випадок інфікування коронавірусом в країні виявили в кінці лютого 2020 року.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249913.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua