ЄС ще збільшить потужності для збільшення темпів виробництва вакцин проти COVID-19

20 янв, 09:15

Євросоюз має намір активно нарощувати виробництво західних вакцин від коронавірусу на своїй території, розширюючи інвестиції в нові промислові потужності і перепрофілювали існуючі компанії. Про це заявив у понеділок на прес-конференції в Брюсселі заступник голови Єврокомісії Марош Шефчовіч, пише УНН.

“Ми повинні розширити поставки вакцин, зокрема, працюючи з компаніями-виробниками по розширенню їхніх виробничих можливостей на території ЄС. Цей процес включає широкі інвестиції в створення нових заводів і перепрофілювання існуючих підприємств на виробництво вакцин. Це повинно дозволити нам подолати всі проблеми в процесі поставок”, — заявив він.

Марош Шефчовіч також підкреслив, що країни ЄС працюють над створенням електронних баз даних за рівнем імунітету до COVID-19 і над розробкою визнаних у всіх країнах ЄС сертифікатів вакцинації.

До теперішнього моменту Єврокомісія підписала контракти з шістьма західними компаніями на передзамовлення в цілому на 2,3 млрд доз різних вакцин. З них в даний момент вже створені і сертифіковані в ЄС вакцини від американських компаній Pfizer і Moderna. Ці компанії повинні поставити країнам ЄС до кінця 2022 року близько 720 млн доз вакцин.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249915.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua