Мексика привітала рішення президента США зупинити зведення стіни на спільному кордоні

21 янв, 17:00

Влада Мексики зі схваленням зустріла рішення президента США Джозефа Байдена зупинити будівництво стіни на кордоні двох країн. Про це повідомив у себе в Twitter в середу ввечері глава МЗС латиноамериканської держави Марсело Ебрард, передає УНН.

“Мексика вітає припинення будівництва стіни, міграційну ініціативу на користь програми захисту дітей мігрантів, а також появу шляху до подвійного громадянства, — йдеться у записі. — Як кілька років тому президент (Мексики Андрес Мануель) Лопес Обрадор написав Джозефу Байдену, який тепер став президентом мости відкривають шлях до співпраці і розуміння”.

Байден раніше в середу скасував введений його попередником Дональдом Трампом режим надзвичайного стану у зв’язку з ситуацією на американо-мексиканському кордоні. Він був продовжений 15 січня ще на рік через необхідність отримувати в обхід Конгресу кошти для зведення прикордонної стіни. В середині грудня 2020 року газета The Washington Post повідомила, що можлива відмова адміністрації Байдена від будівництва огорожі дозволить заощадити 2,6 млрд доларів.

Раніше уряд Канади висловив розчарування рішенням американського президента Джозефа Байдена про скасування будівництва нафтопроводу Keystone XL.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/249982.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua