Два десятки світових лідерів цього тижня зустрінуться на «віртуальному Давосі»

25 янв, 17:00

На цьому тижні в онлайн-режимі стартує щорічна сесія Всесвітнього економічного форуму, на якій заплановано виступ близько двох десятків лідерів низки найбільших держав, передає УНН.

Деталі

Згідно з опублікованою програмою, взяти участь в сесії повинні, зокрема, французький президент Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, голова КНР Сі Цзіньпін, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді і багато інших.

Крім того, запланована участь керівників ключових міжнародних організацій. Серед них - глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, глава МВФ Крісталіна Георгієва, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш і генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебреєсус.

Виступи Меркель, Макрона, Георгієвої і фон дер Ляєн очікуються 26 січня.

Крім того, у понеділок, 25 січня, має відбутися сесія "Відновлюючи економічне зростання" за участю глави Європейського центробанку Крістін Лагард.

Серед головних тем форуму 2021 року - тема охорони навколишнього середовища та охорони здоров'я, а також використання нових технологій, зміна економіки для забезпечення користі для "багатьох, а не тільки обраних", об'єднання глобальних зусиль і багато іншого.

"Неочікуваний гість"

Згідно з повідомленнями російських ЗМІ, виступити на форумі вперше за останні 11 років нібито планує президент РФ Володимир Путін. Офіційної інформації щодо його участі поки не з'являлося. У програмі онлайн-форуму він поки також не згадується.

Місце зустрічі

У січні 2021 року у традиційні для форуму дати пройде лише онлайн-конференція Davos Agenda - c 25-го по 29 січня. Основний Давоський форум у 2021 році заплановано у Сінгапурі на 13-16 травня, повідомив Reuters.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250041.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua