Уряд у разі потреби збільшення коштів на субсидії завчасно звернеться до Ради – Шмигаль

26 янв, 18:00

У разі виникнення потреби для виділення додаткових коштів на субсидії, Кабінет міністрів України завчасно звернеться до Верховної Ради. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV, передає УНН.

Цитата:

“На сьогодні у бюджетів виділено 36,6 млрд грн для виплат субсидій.Ми готові оплачувати субсидії всім громадянам, домогосподарством, які цього потребують. І уряд завчасно звернеться до Верховної Ради...Я вдячний за позицію ВР оперативно провести доповнення до бюджету в разі необхідності. Якщо така необхідність виникне ми звернемося з чіткими розрахунками, надамо джерела збільшення і попросимо підтримати таке збільшення. На сьогоднішній день такі розрахунки... відсутні”, — сказав Шмигаль.

Деталі

За його словами, необхідність у додаткових коштах виникне, якщо такі обсяги субсидій, які були виплачені у січні, виплачуватимуться й надалі.

“Давайте проживемо перше півріччя, за його підсумками спільно обрахуємо, яку суму треба буде додавати”, — додав Шмигаль.

Доповнення

Шмигаль заявляв, що субсидії для населення України будуть виплачуватися в повному обсязі. Наразі середня субсидія становить 1 600 грн.

Нагадаємо, у держбюджеті на 2021 рік видатки на виплату пільг та житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі передбачені в сумі 36 607,7 млн гривень. Це на 1,5% менше, ніж у 2020 році (37 169,9 млн гривень).

Так, з 1 січня ціна на газ для населення підвищилася, що обурило громадян, які масово почали влаштовувати акції протесту. 18 січня Кабмін затвердив граничну ціну на газ у 6,99 грн за кубічний метр, що має знизити ціну на газ для населення до такого рівня.

Згідно з урядовою постановою, ціна діятиме з 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року.

Правда, ціна на газ від ГК “Нафтогаз України” становить 7,22 грн/куб. Тобто, анонсоване “30-відсоткове” зниження від Шмигаля лише на майже 3,2% або 23 копійки відрізняється від “нафтогазівської” пропозиції. Також варто зазначити, що під час “термінового” вирішення питання “тарифної кризи” представники влади випустили з уваги тарифи на тепло та гарячу воду. При цьому ще в грудні 2019 року Президент України Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів для людей на майже 50%.

Анна Мурашко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250069.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua