Фінляндія до 2035 року планує відмовитися від елетроенергії з Росії

29 янв, 18:00

Оператор електромереж Фінляндії компанія Fingrid розробила декілька сценаріїв розвитку фінського ринку електроенергії, два з них передбачають відмову від імпорту електрики з Росії до 2035 року. Відповідний матеріал компанія опублікувала в п’ятницю на своєму сайті, передає УНН.

Деталі

Перший сценарій, де Фінляндія розглядається як нетто-експортер електроенергії, і другий, який передбачає кліматично нейтральне зростання електроенергетики, припускають, що до 2035 року лінія електропередачі 400 кВ ПС Виборзька — ПС Юлліккяля, діє між країнами, буде модернізована і продовжить працювати як на експорт, так і на імпорт.

“Третій сценарій, який передбачає розвиток вітроенергетики, і четвертий, який передбачає розвиток сонячної енергетики, виходять з того, що постачання електроенергії між Фінляндією і Росією не буде”, — зазначає Fingrid.

Останній з чотирьох сценаріїв також передбачає, що після введення в експлуатацію АЕС “Олкілуото-3” Фінляндія не буде більше експлуатувати ніякі інші нові АЕС, включаючи фінсько-російську АЕС “Ханхіківі-1”. Альтернативою великим атомним станціям, вважають в Fingrid, в 2030-х роках будуть ставати АЕС малої потужності.

Доповнення

За даними російського оператора експорту електроенергії “Інтер РАО”, обсяг експорту електрики з РФ до Фінляндії в 2019 році склав 7 мільярдів кіловат-годин.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250157.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua