AstraZeneca погодилася скоротити поставки в ЄС в першому кварталі на 50% замість 60%

01 фев, 18:00

Євросоюз зміг домовитися з AstraZeneca про отримання додаткових 9 млн доз вакцини від коронавірусу, намагаючись компенсувати скорочення компанією поставок. Таким чином, компанія погодилася поставити половину від попереднього замовлення в перший квартал 2021 року обсягу доз замість 40%. Про це повідомила в Twitter в неділю ввечері глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен, передає УНН.

Цитата

“Крок вперед щодо вакцин. AstraZeneca поставить 9 млн додаткових доз, в порівнянні з останньою пропозицією компанії, таким чином в першому кварталі їх кількість буде доведена до 40 млн. Крім того, компанія пообіцяла почати поставки на тиждень раніше і нарощувати свої виробничі можливості”, — написала фон дер Ляйен.

Доповнення

В даний час в Євросоюзі розгортається скандал, пов’язаний з великим скороченням поставок вакцини американської компанії Pfizer, яка вже сертифікована в ЄС, а також випереджувальним оголошенням компанії AstraZeneca, яка раніше заявлала, що її поставки вакцини в ЄС в першому кварталі 2021 року буде скорочено на 60%. Єврокомісія зажадала від компанії пояснень, а також оголосила про намір поставити під контроль будь-які поставки вакцини, виробленої на підприємствах в ЄС, за межі спільноти. Брюссель також вимагає від AstraZeneca “поставок вакцини в повному обсязі, адже пандемія та помирають люди”.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250182.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua