На Донеччині місцеві бюджети отримали 3,3 мільйона гривень «автоподатку»

01 фев, 15:32

Транспортний податок входить до складу податку на майно та повністю зараховується до місцевих бюджетів тих територій, на яких зареєстроване авто.
 Так, за січень-грудень 2020 року до місцевих бюджетів Донецької області сплачено 3,3 млн грн транспортного податку.
Варто зазначити, що сплачують транспортний податок і фізичні, і юридичні особи. За минулий рік від автовласників - юридичних осіб надійшло  2,0 млн грн та майже 1,3 млн грн – від фізосіб.
Одним з критеріїв для визначення об’єкта обкладення транспортним податком є вартісна оцінка легкового автомобіля. Оподатковуються легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня. У 2021 році вартість автівки, що підпадає під оподаткування, складає 2 млн 250 тис. гривень (375 МЗП х 6000).
З початку року найбільші відрахування «автоподатку» забезпечили власники автомобілів м. Маріуполя – майже 0,9 млн грн, м. Бахмут – 0,5 млн грн та міст Покровськ і Дружківка – по 0,3 млн грн відповідно.
Нагадуємо, фізичні особи повинні сплатити податок не пізніше 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичні особи сплачують щоквартально авансовими внесками до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250204.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua