Україна очікує від МВФ 2,2 млрд доларів у 2021 році - НБУ

02 фев, 17:00

Україна розраховує отримати 2,2 мільярда доларів у вигляді трьох траншів від Міжнародного валютного фонду в 2021 році. Про це заявив у понеділок глава Національного банку Кирило Шевченко агенству Reuters, передає УНН.

Цитата

“Ми очікуємо три транші, по 0,5 млрд СПЗ (Спеціальних прав запозичення — ред.) кожен, на загальну суму близько 2,2 млрд доларів в цьому році, а решту грошей — у 2022 році”, — сказав Шевченко.

Деталі

У червні минулого року МВФ схвалив програму на 5 мільярдів доларів для підтримки економіки України в рамках програми Stand by.

“Робота місії триває... За підсумками цього тижня стане ясніше, яких домовленостей ми досягаємо”, — сказав Шевченко, відповідаючи на питання, чи може Київ розраховувати на отримання грошей до кінця першого кварталу.

Він заявив також, що НБУ виконує свої зобов’язання перед МВФ.

Що було раніше

Місія Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду з питань першого перегляду програми для України в форматі Stand-by відновила роботу 11 січня.

За інформацією УНН, під час проведення консультацій з МВФ в січні, Україна не отримала погодження на зниження ціни на газ для населення.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250231.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua