Україна хоче випустити євробонди на 2,4 млрд доларів у 2021 році

02 фев, 17:30

Український уряд в 2021 році планує випустити єврооблігації на суму близько 2,4 мільярда доларів. Про це заявив у понеділок глава Національного банку Кирило Шевченко агенству Reuters, передає УНН.

Цитата

“Шевченко повідомив, що уряд планує випустити єврооблігації на суму близько 2,4 мільярда доларів в 2021 році”, — повідомляє агентство.

Деталі

За словами Шевченка, Нацбанк також очікує, що іноземні портфельні інвестори принесуть близько 1 млрд доларів шляхом придбання в цьому році державних облігацій на внутрішньому ринку.

“На міжнародних ринках з’явився новий оптимізм... Ми сподіваємося, що цей оптимізм не обійде стороною Україну”, — сказав глава НБУ.

Що було раніше

2 липня 2020 року стало відомо, що Україна розмістила євробонди на 1,75 мільярда доларів. Термін цих цінних паперів становив 12 років, а процентна ставка по ним — 7,3%.

Однак в той же день було прийнято рішення про зупинку випуску єврооблігацій запозичень на фоні відставки глави Національного банку Якова Смолія.

Відзначимо також, що в кінці січня Україна оголосила про випуск облігацій зовнішніх державних позик з десятирічним терміном обігу, деномінованих в євро.

Саша Картер

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250232.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua