Виплати по частковому безробіттю. Кабмін переглянув умови

04 фев, 13:45

Право на такі виплати матимуть працівники, рівень скорочення робочого часу яких становить 50% і більше.

Кабінет міністрів переглянув умови надання допомоги по частковому безробіттю. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 3 лютого.

Як надаватиметься допомога
Затверджений урядом порядок надання допомоги по частковому безробіттю передбачає, що право на такі виплати мають працівники, рівень скорочення робочого часу яких становить 50% і більше на місяць.

Право на допомогу по частковому безробіттю в період дії карантину мають усі застраховані особи, з якими роботодавець оформив трудові відносини.

Саме роботодавець, з яким оформлено трудові відносини, здійснює виплату працівникам допомоги по частковому безробіттю.

Кошти роботодавцям для здійснення таких виплат надає Фонд соціального страхування (незалежно від форми власності, організаційно-правової форми та підпорядкування роботодавця).

В яких випадках допомога не надається
Допомога по частковому безробіттю не надається у випадках, коли:

- зупинення (скорочення) виробництва має сезонний характер або виникає виключно з організаційно-виробничих причин;

- є можливість працевлаштування (або тимчасового переведення працівників) на період зупинення (скорочення) виробництва на інших дільницях або цехах;

- працівник письмово відмовився від працевлаштування (тимчасового переведення) на іншу роботу на підприємстві з повним робочим днем;

- працівник працює на підприємстві за сумісництвом.

Про програму допомоги по частковому безробіттю
Попередня редакція порядку надання допомоги по частковому безробіттю була затверджена постановою уряду №306 від 22 квітня 2020 року.

Суть програми в тому, що держава безповоротно надає кошти для виплати зарплат через центри зайнятості за клопотанням роботодавців зі сфери малого та середнього бізнесу. Це робиться для недопущення масових звільнень.

Допомога виплачується протягом періоду карантину і ще 30 днів після його завершення. Виплати здійснюються за кожну годину, на яку працівникові скоротили тривалість робочого часу, з розрахунку 2/3 ставки (окладу), але не більше мінімальної зарплати (з 1 січня 2021 року – 6 000 грн).

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250294.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua