Степанов заявив, що вакцинацію від COVID-19 планують розпочати відразу після 15 лютого

05 фев, 17:30

В Україні вакцинацію від COVID-19 планують розпочати відразу після 15 лютого. Про це під час виступу в парламенті сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Що стосується по вакцинації, ми плануємо розпочати відразу після 15 лютого”, — сказав Степанов.

Деталі

Міністр розповів, що вакцина виробництва Pfizer - не єдина, якою будуть вакцинувати українців.

“Всі вакцини будуть безпечні, всі вакцини будуть такі, що пройшли відповідну реєстрацію... Ми будемо вакцинувати, як мінімуму 3-4 вакцинами наших громадян. Безкоштовний доступ буде зроблений для всіх без виключення... І до кінця 2021 року ми хочемо завершити всю компанію з вакцинації”, — розповів Степанов.

Вакцинація в Україні

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що в Україні масова вакцинація від COVID-19 розпочнеться в лютому. Водночас головний санітарний лікар Віктор Ляшко вважає, що масова вакцинація від COVID-19 в Україні розпочнеться через чотири місяці.

Водночас, Степанов ще 24 грудня 2020 року підписав Дорожню карту з проведення масової вакцинації від COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках. У межах дорожної карти щепленнями від коронавірусної хвороби планується охопити щонайменше 50% населення країни протягом зазначеного періоду.

Наразі, для початку першої хвилі вакцинації від COVID-19 в Україні, вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX. Постачання вакцин в Україну, як очікується, почнеться вже в середині лютого. Також анонсовано, що в межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Загалом, за словами міністра Кабміну Олега Немчінова, Україна у межах механізму COVAX має отримати до 16 млн доз вакцини від коронавірусу.

Окрім того, Україна уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника — Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз вакцини.

Анна Мурашко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250341.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua