Кредитний банк ЄС виділив Україні 50 млн євро на протидію COVID-19: на що підуть гроші

08 фев, 17:30

Європейський інвестиційний банк - державна фінансово-кредитна установа ЄС - підтвердив виділення Україні 50 млн євро на закупівлю вакцин від COVID-19, а також обладнання та логістику. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"У зв'язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 в Україні уряд України звернувся до Європейського інвестиційного банку із пропозицією перерозподілити частину коштів і направити їх на підкомпонент, який буде направлений на вакцинацію населення України. Уряд України офіційно отримав підтвердження від Європейського інвестиційного банку щодо виділення коштів у сумі 50 млн євро, які будуть спрямовані на закупівлю вакцин, на закупівлю обладнання, яке необхідне для забезпечення холодового ланцюга при проведенні вакцинації, а також логістики. У найближчий час будуть підписані відповідні зміни до угоди”, - сказав Ігор Іващенко.

Доповнення

У листопаді минулого року стало відомо, що Україна хоче частину коштів з проекту ЄІБ пустити на закупівлю вакцин проти COVID-19.

Станом на кінець 2020 року ЄІБ погодився перепрофілювати 50 мільйонів євро з наявного кредиту (Програми розвитку муніципальної інфраструктури України - UMIP, загальною сумою у 400 млн євро) для фінансування зусиль України, спрямованих на боротьбу з COVID-19, зокрема, на використання цього траншу для придбання вакцини проти COVID-19.

Європейський інвестиційний банк на 50% збільшив інвестиції в Україну в рік пандемії.

Дар'я Панченко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250375.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua