Люди не перестануть їсти: нардеп Івченко розповів про агарний потенціал України у світі

09 фев, 09:15

Європа та інший демократичний світ повинні реалістично дивитися на можливості, які Україна має у сфері сільського господарства. Важливо розуміти, що потенціал держави не обмежується лише роллю сировинного додатку. Україна може стати світовим аграрним лідером, якщо обере правильні напрямки розвитку своєї сільськогосподарської політики. Таку думку в інтерв'ю УНН висловив народний депутат і член аграрного комітету ВРУ Вадим Івченко.

Цитата

“Після „ковіду“, після локдаунів, коли було закрито більшість підприємств, одним із тих секторів, який постраждав найменше, був аграрний комплекс. Чому? Тому, що люди не перестають їсти! Продовольчі магазини завжди відкриті, а аграрну продукцію купують завжди, навіть у час пандемії. Тому зараз важливо, щоб ми навчилися використовувати можливості українського родючого ґрунту та кліматичних умов і з кожного гектару збирали якомога більше задля продовольчої безпеки як України, так і інших країн”, — зазначив Івченко.

Деталі

Але в цій ситуації, за словами нардепа, важливо, щоб Україна перейшла із сировинного експорту до постачання за кордон перероблених сільськогосподарських товарів.

“Важливо, як на мене, щоб ці продукти були не сировиною для експорту, а переробленими товарами. Адже якщо це готовий експортний продукт, він вирощується і переробляється тут, отже дає можливості для створення робочих місць, зайнятість в сільській місцевості, ПДВ, ПДФО, інші податки, які залишаються в Україні”, — відзначив він.

Тож, на думку Івченка, аграрна політика України повинна враховувати цей принцип і орієнтуватись на екологічне використання землі.

“Фактично, говоримо зараз про те, що ми повинні використовувати нашу землю, по-перше, екологічно: не забруднювати хімікатами, пестицидами тощо. По-друге, використовувати всі можливості, аби переробляти сільськогосподарську продукцію в Україні”, — наголосив він.

Доповнення

Нагадаємо, народний депутат Івченко розповів європейському виданню Eureporter про те, що потрібно для повноцінної інтеграції України у світовий продовольчий ринок.

Раніше Івченко виступив за відновлення всіх доліквідаційних функцій Міністерства агрополітики, яке зможе надавати якісні послуги одноосібникам і простим фермерам.

Ірина Макаренко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250377.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua