США планують надати Україні холодильники для вакцини Pfizer – посольство

09 фев, 14:30

Україна отримає допомогу від США не лише у транспортуванні вакцини фірми Pfizer, а й у зберіганні.

Про такі плани розповіли у посольстві США в Україні – тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін у коментарі Суспільному.

Так, США планують надати Україні холодильники для зберігання препарату від коронавірусної хвороби.

"Нещодавно ми вирішили допомогти Україні організувати систему транспортування для розподілу вакцини Pfizer, яка потребує дуже низьких температур. Тож ми допомагаємо з холодильниками та транспортуванням, а також слідкуємо за тим, щоб після прибуття вакцини на місце, вона залишалася в безпеці", – розповіла тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін.

Утім, не уточнила про яку кількість холодильників йдеться.

Довідково: Відомо, що препарат виробництва Pfizer необхідно зберігати за температури -70°С. І транспортувати за системою "холодного ланцюга". Після того, як вакцину привозять до країни-призначення, препарат у вантажівці-рефрижераторі мають відвезти на "морозильну ферму", де вона має зберігатися до 6 місяців за температури -70°С. Потім вакцину розкладають в окремі пакети із сухим льодом та розподіляють між центрами вакцинації.

Як розповідав в.о. голови Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін у грудні, таку вакцину наразі Україна може зберігати лише на національному рівні, де є обладнання, і потім маленькими партіями доставляти в регіони і одразу повертатися за іншими.

Катерина Амеліна

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250396.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua