Співпраця із ЗМІ: за організацією Всеукраїнської газети «Приватний підприємець» для представників бізнесу Дніпропетровщини проведено онлайн семінар-навчання

10 фев, 17:29

Співпраця із засобами масової інформації (ЗМІ) – це ефективний спосіб оперативного інформування громадськості.
Зокрема, завдяки продуктивній співпраці податкових органів із ЗМІ зростає аудиторія тих платників податків, які зацікавлені в оперативній інформації стосовно податкового законодавства.
Сьогодні, 09 лютого за організації Всеукраїнської газети «Приватний підприємець» та участі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) для представників бізнесу проведено онлайн семінар-навчання . Тема семінару «Використання в практичній діяльності вимог законодавства про застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО)».
У заході прийняли участь головний редактор Всеукраїнської газети «Приватний підприємець» Дудник Світлана, заступник начальника управління – начальник відділу пресслужби та адміністрування субсайту організаційно – розпорядчого управління ГУ ДПС Осипова Манушак, начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС Аратюнова Світлана, заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС Дудник Роман, ГДІ відділу обліку платників та об’єктів оподаткування, ведення реєстрів управління електронних сервісів ГУ ДПС Медведєва Юлія  та представники бізнесу.
Осипова Манушак привітала присутніх і повідомила, що семінар присвячено важливій і актуальній темі – застосуванню РРО.
«Одним із важливих законодавчих актів, які були прийняті у минулому році з цього питання – це Закон України від 01 грудня 2020 року № 1017. Зміни, внесені цим законом, сприяли лібералізації застосуванню РРО та програмних РРО, особливо для платників єдиного податку. Враховуючи, актуальність теми, пропоную семінар провести у форматі конструктивного діалогу», – зазначила вона.
Про новації у застосуванні РРО розповіла Аратюнова Світлана. Вона зупинилась на умовах, за яких у 2021 році застосування РРО є обов’язковим. Крім того, повідомила про лібералізацію штрафних санкцій, а також про скасовуння механізму компенсації частини штрафних санкцій покупцю та про проведення розрахунків без застосування РРО/ ПРРО.
Дудник Роман більш детально ознайомив присутніх з особливостями роботи з програмними РРО.
Дудник Світлана відзначила, що спілкування з бізнес-спільнотою у форматі активного обговорення податкових нововведень – це крок до продуктивної взаємодії контролюючих органів і платників податків, а проведення спільних заходів позитивно впливає на роботу обох сторін.
Представники бізнесу подякували за корисну інформацію, отриману від податківців і висловили впевненість на продовження співпраці в такому форматі у подальшому. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250450.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua