Верещук: будемо домовлятися з ЄС про збільшення експортних квот

12 фев, 17:00

ЄС має збільшити квоти на ввіз української продукції. Про це заявила народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, коментуючи підсумки засідання Ради асоціації Україна-ЄС, передає УНН.

Цитата:

"Нам дійсно не вистачає квот, не вистачає розширення наших ринків на європейському континенті. Тож, нам потрібно переглядати Угоду про асоціацію з ЄС і, що головне, ЄС на це йде. Вони кажуть - так, сідаймо і обговорюємо", - розповіла Верещук в ефірі парламентського телеканалу "Рада".

Деталі

Нардеп додала, що паралельно Кабмін має розробити механізм захисту національного виробника на закордонних ринках.

"Тут уже включається хист наших високопосадовців, міністрів, КМУ . Хай перемовляються, домовляються так, щоб захистити нашого виробника, дати їм широке поле для маневру, бути конкурентоздатними. Не порушуючи при цьому правила і зобов'язання України перед ЄС", - підкреслила Верещук.

Контекст

Напередодні в Брюсселі відбулося засідання Ради асоціації Україна-ЄС за участю Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і віцепрезидента Європейської комісії — Високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля.

Боррель на пресконференції за підсумками засідання Ради асоціації, зокрема, заявив, що відносини між Євросоюзом і Росією не повернуться до нормальних, поки не будуть виконані Мінські угоди по врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Ірина Макаренко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250495.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua