Time включив Тіхановську в список лідерів майбутнього

18 фев, 18:00

Американський журнал TIME представив третій за рахунком список TIME 100 Next — список лідерів, “які формують майбутнє” в своїх сферах діяльності. Одним з них стала екскандидатка в президенти Білорусі Світлана Тіхановська, чия поразка на виборах в серпні 2020 року стала причиною протестів в країні, передає УНН.

Деталі

Список формується або за пропозицією відомих в тій чи іншій галузі діячів, або на думку редакції журналу. Тіхановську до TIME 100 Next вніс лідер венесуельської опозиції Хуана Гуайдо.

Як написав Гуайдо, Тіхановська — “приклад опори і гідності для всіх, хто бореться за демократію у світі”. Він зазначив, що екскандидатка в президенти прагне до проведення вільних і прозорих виборів в Білорусі і звільнення політв’язнів.

“Десятки тисяч людей висловили протест проти режиму, натхнені завзятістю, хоробрістю і сміливістю Тіхановської. У Білорусі люди пішли по шляху до демократії, і цей шлях може закінчитися тільки свободою”, — йдеться в матеріалі журналу.

Доповнення

Тіхановська — єдина представниця країн СНД в списку. У TIME 100 Next також увійшли голлівудська актриса Ана де Армас, виконавиця головної ролі в гучному серіалі “Хід Королеви” Аня Тейлор-Джой, радник з національної безпеки президента США Джо Байдена Джейк Салліван.

Передісторія

Після поразки на виборах у серпні 2020 року Тіхановська була змушена покинути країну і отримати притулок в Литві. Політик розповідала, що зробила це під тиском влади. У Білорусі проти неї порушено кримінальні справи за заклики до повалення конституційного ладу (ч. 3 ст. 361 КК Білорусії) і створення екстремістського формування і керівництва ним (ст. 361-2 КК Білорусії). СК республіки в жовтні оголосив Тіхановську в міждержавний розшук.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250629.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua