Справляння рентної плати за користування радіочастотним ресурсом у 2021 році

18 фев, 15:07

Головне управління ДПС в Одеській області просить платників податків звернути увагу на порядок справляння рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України (далі – рентна плата). Цей порядок регламентується ст.254 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).
Платниками рентної плати є загальні користувачі радіочастотного ресурсу України, визначені законодавством про радіочастотний ресурс, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування.
Вони обчислюють суму рентної плати виходячи з виду радіозв’язку, розміру встановлених ставок та ширини смуги радіочастот по кожному регіону окремо.
Ставки рентної плати встановлено окремо для кожного виду користування радіочастотним ресурсом України у гривнях до одиниці виміру залежно від діапазону радіочастот та виду радіозв'язку (п. 254.4 ПКУ).
Слід зазначити, що ставки рентної плати залишаються на рівні 2020 року. Порядок обчислення та сплати рентної плати у 2021 році також не змінився.
Податкові декларації рентної плати з розрахунками подаються платниками органам податкової служби за податковий (звітний) період, що дорівнює місяцю, протягом 20 календарних днів за місцем податкової реєстрації, а сплата податкових зобов'язань проводиться до бюджету протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання такої податкової декларації.
У 2021 році граничний термін сплати податкових зобов’язань вищезазначеними платниками припадає: за січень 2021 року – на 2 березня 2021 року.
У зв’язку з цим, звертаємо увагу платників рентної плати на необхідність сплатити податкові зобов’язання: за січень 2021 року – не пізніше 26 лютого 2021 року.
Також, важливо знати, що починаючи з 01.01.2021 рокузапроваджені нові бюджетні рахунки для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів. Інформація про реквізити нових рахунків для сплати податків, зборів, платежів розміщені на субсайті Територіальних органів ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС України в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланням:https://od.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

Головне управління ДПС в Одеській области


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250633.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua