На Покровщині мобільний ЦОП знову надає послуги

18 фев, 15:14

Для забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів, декларування доходів та надання консультацій платникам з актуальних питань оподаткування мобільний центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Покровської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) завітав до Катеринівського старостинського округу Покровської територіальної громади (далі – Покровська ТГ).
Роботу мобільного ЦОПу забезпечено за участі начальниці Покровської ДПІ ГУ ДПС Світлани Шевцової, фахівців Покровської ДПІ ГУ ДПС та працівника Павлоградського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС за підтримки заступниці голови Покровської селищної ради Інни Швидь.
11 лютого 2021 року у Катеринівському старостинському округу Покровської ТГ фахівці прийняли податкові декларації про майновий стан і доходи від громадян, які одноосібно обробляють власні земельні ділянки (паї) площею понад 2 га, та отримують прибуток, надали допомогу в отриманні електронних ключів і консультації щодо заповнення декларації. Податківці повідомили про переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України.
Присутнім роздані примірники брошури: «Електронний кабінет» – зручний електронний сервіс Державної податкової служби», «Стартувала деклараційна кампанія 2021», «Порядок списання сум недоїмки з єдиного внеску, а також штрафів і пені, нарахованих на такі суми»; «Закон України № 1072: про зміни до ПКУ з питань податкового боргу».
За результатами виїзду мобільного ЦОПу співробітниками отримано від громадян декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік – 38 шт. (у т.ч. – 2 в електронному вигляді). Загальна сума задекларованого доходу склала 226,1 тис. грн, до бюджету буде спрямовано податків на суму 44,1 тис. гривень.
Крім того, під час зустрічі з представниками територіальної громади, яка проведена у форматі «круглого столу», Світлана Шевцова повідомила про графік роботи ЦОП, у тому числі у період карантину; за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста; які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОПі; які документи потрібно мати при собі для отримання тієї чи іншої послуги; новації у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій /ПРРО.
Особливу увагу очільниця Покровської ДПІ зосередила на кампанії декларування громадянами доходів, одержаних у 2020 році.
«Щорічне подання декларацій про майновий стан і доходи за минулий рік, сплата податків і зборів у порядку і розмірах, встановлених законом – це конституційний обов`язок громадян відповідно до ст. 67 Конституції   України», – наголосила Світлана Шевцова.
Спеціаліст І категорії відділу земельних відносин і охорони навколишнього природного середовища виконавчого комітету Покровської ТГ Олександр Колісник подякував за допомогу та запропонував співпрацю у майбутньому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250636.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua