Олексій Любченко: Потужне наукове підґрунтя – каталізатор успішності реформ у ДПС

22 фев, 15:30

Голова ДПС Олексій Любченко відкрив Міжнародний симпозіум на тему «Архітектоніка фіскальної науки та дивергенція митно-податкових інститутів», який проходить у Тернополі.
Метою цього заходу, за задумом організаторів, стало залучення потужного кола українських і закордонних фахівців для формування мережевої спільноти з вивчення та розвитку фіскальної науки, підготовки професіоналів, поширення наукової культури, етики, традицій при формуванні молодої наукової еліти України. Отже такий захід не міг залишитися поза увагою Державної податкової служби.
У Міжнародному симпозіумі, організованому Західноукраїнським національним університетом, взяли участь представники Міністерства фінансів України, Державної податкової служби України, Державної митної служби України, органів місцевого самоврядування, науковці, викладачі, керівники консалтингових компаній  та інші.
«ДПС підняла надскладні питання, пов’язані з відповідальністю людини, яка живе в Україні. Це питання робочого місця, пенсії, безвідповідальності тих, хто не платить податки в Україні, хоча є громадянином», – зазначив Олексій Любченко.
Податки, на думку Голови ДПС, «потрібні кожному з тих, хто їх не платить, бо настане час, коли вони як громадяни звернуться до держави задля отримання соціальних гарантій, навіть якщо сьогодні вони цього не розуміють».
Очільник ДПС також розповів, що наразі в ДПС триває системне реформування і самої служби як інституції, і всього комплексу процесів адміністрування на підставі повного аудиту діяльності.
«Ми транспарентні, все робимо для того, щоб стати сервісною, технологічною структурою. Наше головне завдання створити максимально конкурентні умови для ведення бізнесу, що сприятиме доброчесній сплаті податків бізнесом», – наголосив Олексій Любченко.
Він також підкреслив, що під час зустрічей міжнародні партнери відзначають великі зміни в податковій службі. І це є результатом зусиль всіх працівників податкової служби, які сумлінно працюють і яким є чим пишатися.
Безперечним пріоритетом Голова ДПС вважає й виховання професійно потужних та відповідальних молодих фахівців.
«Ми повинні зробити все, щоб переконати молоде покоління в тому, що від кожного залежить наше майбутнє і їм все під силу», - наголосив Олексій Любченко.
У рамках заходу учасники обговорили пріоритети податкової політики держави у 2021 року, вплив податкових надходжень на доходи державного бюджету. Ознайомилися з методами гармонізації податкових надходжень у країнах ЄС, електронними публічними сервісами, які пропонуються польським платникам податків, тощо.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250713.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua